Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk

Kultur

20/54

 
 
 
 
 

Bygningen ligger som et japansk tehus, på kanten af park og sø, så cafeens terrasse svæver over søen, og søens vand reflekteres i loftet.

Bygningen består af to svævende horisontale, kvadratiske skiver adskilt af en let glasfacade og et system af forskellige skråtstillede facadestykker. Den musiske, krydsende facade er inspireret af den omkringliggende natur, sivene i søen og træernes grene. Geometrien kan også ses som en leg med Videbæks vartegn, V'et.

Kunstpavillonen er et fleksibelt udstillingshus, som kan tilpasses forskellige behov. Det er i princippet et stort fleksibelt rum, hvor lette vægge kan opsættes, når skiftende udstillinger gør det nødvendigt. Det skulpturelle ovenlys er placeret over den indre del af udstillingsarealet og trækker himmellyset ned i husets indre. Cafeen er åben mod parken og søen.

Skjul alle
Vis alle

Projektfakta

Projektfakta

Beliggenhed: Videbæk, Danmark
Bygherre: Vestjyllands Kunstpavillon Videbæk
Bruttoareal: 400 m2
Byggeår: 2011 - 2012
Opgaveform: Bestillingsopgave
Samarbejdspartnere: Ingeniør Jørgen Holm , Arkitekt Søren Danielsen

Beliggenhed

Map_Denmark_Videbæk.png
  • Videbæk, Danmark

Kontakt

Partner
sop@henninglarsen.com
Telefon: +45 8233 3076
download vCard
Kommunikationschef
ffe@henninglarsen.com
Telefon: +45 8231 3160
download vCard