Det Norske Radiumhospital - Stråleterapi

Sundhed

12/15

 
 
 
 
 

Stråleterapibygningen er placeret på områdets højest liggende og mest kuperede areal. Den rummer fem nye strålebehandlingsrum og tilhørende undersøgelsesfaciliteter delvist under terræn samt laboratorie-, kontor - og undervisningsfaciliteter over terræn.

Hospitalets ældste bygninger, den nye udbygning og den nærliggende Mærradals høje træer indrammer i fællesskab en ny lokal ankomstplads. Herfra er der direkte adgang for dagpatienter til bygningens faciliteter. Fra hospitalets eksisterende hovedindgang er der niveaufri forbindelse til den fire etager høje og lyse foyer.

En højtsiddende sydvendt glasfacade giver et rigt dagslys til alle husets funktioner. Mærradalens flora og vandløb er nærværende ved de store vestvendte glaspartier i foyerens opholds- og hvilezone samt i undersøgelses- og samtalerum i den lavere vestfløj. Indgangenes vægge og hældende lofter er, som selve behandlingsrummene, beklædt med lyse træpaneler som reflekterer dagslyset helt ind i behandlingsrummene. Adgangens vinklede udformning gør at tunge metaldøre helt undgås, og høje glasdøre er eneste rumlige adskillelse under behandlingerne.

Skjul alle
Vis alle

Projektfakta

Projektfakta

Beliggenhed: Oslo, Norge
Bygherre: Rikshospitalet
Bruttoareal: 8.500 m2
Byggeår: 2003 - 2006
Opgaveform: Førstepræmie i indbudt konkurrence

Kunst

Kunst

Den kunstneriske udsmykning er en inspirerende sammensætning af indkøbte og til projektet udførte værker - maleri, foto, tekstil og skulptur, udvalgt og bestilt under kyndig vejledning af projektets kunstkonsulent.

I den færdige bygning opleves der derfor et fint samspil mellem bygning og kunst som i et mindre museum for moderne kunst.

Film om Stråleterapien

Film om Stråleterapien

Beliggenhed

Map_Scandinavia_Olso.png
  • Oslo, Norge

Kontakt

Arkitekt MAA og partner
ls@henninglarsen.com
Telefon: +45 8233 3018
download vCard
Kommunkationschef
ffe@henninglarsen.com
Telefon: +45 8231 3160
download vCard