05.05.2017

12/513

Henning Larsen vinder stor konkurrence i Toronto

Henning Larsen er kåret som vindere af en international designkonkurrence om et nyt Civic Centre i Etobicoke, Toronto.

Forslaget ønsker blandt andet at engagere alle borgere i Etobicoke på tværs af kulturelle skel ved at etablere et mødested med et inviterende og dynamisk offentligt rum i gadeniveau. Det nye Civic Centre er designet til at imødekomme dets omgivelser, og designet er i strategisk overensstemmelse med det eksisterende mikroklima, så udendørssæsonen bliver forlænget med mindst fem hele uger til glæde for lokale aktiviteter og niveauet af komfort.

”Dette forslag udviser følsomhed over for stedets kontekst og udviser en designmæssig dybde, der rækker ud over bygningens ydre. Det udviser en unik evne til at engagere alle indbyggere i et indbydende og inviterende design,” udtaler Gordon Stratford, formanden for udvælgelseskomiteen i konkurrencen.

Etobicokes hjerte

Det nye Civic Centre består blandt andet af kommunale kontorer, et offentligt bibliotek, en børnehave, rekreative områder og en offentlig plads. Gennem det arkitektoniske udtryk vil vi med vores vinderforslag skabe et innovativt ikon for byen Toronto.

"Det nye byggeri bliver hjertet i Etobicoke,” udtaler byrådsmedlem Justin DiCiano. ”Et sted, hvor borgerne kan mødes.”

Juryen har udvalgt vinderforslaget på baggrund af dets evne til at opfylde nogle afgørende parametre: Miljømæssig bæredygtighed, identitet, fodgængerattraktion og fleksibilitet i forhold til bredden af aktiviteter både inde og ude.

Konkurrencen er udskrevet af Build Toronto i samarbejde med the City of Toronto, og Henning Larsen har udviklet vinderforslaget med Adamson Associates Architects og PMA Landscape. Teamet var et ud af fem shortlistede teams.

Skjul alle
Vis alle

Seneste nyheder...

Download