15.09.2016

43/513

Ny folkeskole har optimale rammer for læring gennem bevægelse

En aktiv skoledag giver bedre indlæring og trivsel, viser forskning, og ifølge den nye folkeskolereform skal skolebørn bevæge sig mindst 45 minutter i løbet af skoledagen. Frederiksbjerg Skole i Aarhus midtby er den første nybyggede skole i Danmark, hvor bevægelse i undervisningen er tænkt med fra begyndelsen.

I dag står skolen opført og huser dagligt mere end 900 børn og unge fra børnehave til udskoling. De kan boltre sig i 40 bevægelseszoner på gange og i fællesarealer, på den fire meter brede klatretrappe i atriummet, i tre sale med sportsudstyr og klatrevægge, samt på store terrasseanlæg på alle etager - og spille bold på taget.

Ambitionen er, at børnene slet ikke kan lade være at bevæge sig:

”Vi gentænker, hvordan vi vil have, at børn går i skole,” har Jette Bjørn Hansen, skoleleder på Frederiksbjerg Skole, forklaret til Licitationen. ”Vi afskaffer konceptet frikvarter, for undervisning bør ikke være noget, børnene skal have fri fra.”

Henning Larsen Architects har designet Frederiksbjerg Skole i samarbejde med GPP Arkitekter. Arkitekturen tager udgangspunkt i Aarhus Kommunes program for nye læringsrum i skoler og institutioner, ”Rum for Leg og Læring”. Visionen er at skabe fremtidens skole som kernen i et sammenhængende børne- og ungemiljø i lokalområdet.

Arkitekterne har samarbejdet med Møller & Grønborg og Niras. Hoffmann har været totalentreprenør. Frederiksbjerg Skole er den første nyopførte skole i Aarhus midtby i 100 år. Den er opført på grunden for den tidligere Sct. Annagades Skole, som lukkede i 1976, og der er også anvendt mursten herfra i det nye byggeri.

Foto af Hufton+Crown og Virklund Sport

Skjul alle
Vis alle

Seneste nyheder...

Download