12.04.2011

249/340

Helbredende arkitektur vinder i Herlev

 

Den 52.000 m2 store udbygning skal blandt andet rumme en ny akutmodtagelse og et kvinde-barn-center med børne- og fødeafdeling. Projektet består af tre cirkulære bygninger placeret på rektangulære baser, der er forskudt og skaber en række af indbydende uderum. Det eksisterende hospitals 120 meter høje, retvinklede geometri får dermed et nedskaleret og fortættet modspil.

”Herlev Hospital er et fornemt eksempel på 60’ernes funktionelle hospitalsarkitektur. Men meget har ændret sig siden, og vi ved i dag, at teknologi kun er en del af et godt behandlingsforløb”, siger partner Lars Steffensen, Henning Larsen Architects. ”Fremtidens hospital skal have en masse andre kvaliteter. Det skal være en værdig og sanselig ramme for patienter, pårørende og medarbejdere.”

I dommerbetænkningen står der bl.a.: ”Forslaget formår med stor styrke at forene bygningsudformning og bearbejdning af uderum i et arkitektonisk helhedsgreb, som vil skabe en samlet oplevelse for patienter, pårørende og personale af ”at mennesket er i centrum”. Projektet må fremhæves for dets høje og velargumenterede ambitionsniveau for helende arkitektur.”

”Med en human bygningsskala får man gode patientforløb. Hospitalet skal være overskueligt og afsnittene genkendelige. Rummene skal adsprede og give ro”, fortæller partner Lars Steffensen, Henning Larsen Architects. ”Vi har haft et særligt fokus på børn og deres familier. Den skrøbelighed, som børn repræsenterer i mødet med den store hospitalsinstitution, kræver en særlig omsorg og opmærksomhed.”

Naturens rekreative og helende betydning for mennesker er dokumenteret. På Herlev Hospital tages denne viden alvorligt med frodige gårdrum, grønne taghaver og et stort, centralt grønt hjerte, der gør det nye hospital levende og livsbekræftende helt ind i kernen.

Byggeriet går efter planen i gang i maj 2014 og tages i brug i oktober 2017. En senere etape rummer blandt andet et patienthotel, konferencefaciliteter og en forskerskole.

Læs erhvervs-ph.d. Jacob Strømann-Andersens indlæg om bæredygtighed på bloggen http://sustainablecities.dk/

Skjul alle
Vis alle

Mere information...

Mere information...

Links...

Herlev Hospital http://www.nythospitalherlev.dk/

Seneste nyheder...

Download

Kontakt

Kommunkationschef
ffe@henninglarsen.com
Telefon: +45 8231 3160
download vCard
Arkitekt MAA og partner
ls@henninglarsen.com
Telefon: +45 8233 3018
download vCard